Hlavní obsah

Chlípného policistu odhalila akce Loudil, nyní dostal podmínku

Novinky, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Tříletý podmíněný trest uložil v pátek Okresní soud v České Lípě policistovi Petrovi Křížkovi. Soud kriminalistu uznal vinným z korupce a zneužití pravomoci za to, že v roce 2009 mladým ženám, které sám vyslýchal kvůli banálním kriminálním případům, nabízel beztrestnost za intimní schůzky. Policistu odhalila letos v lednu policejní inspekce při akci nazvané Loudil.

Soud s policistou, který nabízel ženám beztrestnost za intimní chůzkyVideo: Jaroslav Švehla, Právo

 
Článek

Křížek si hned po vynesení rozsudku podal odvolání, státní zástupce si ponechal lhůtu na odvolání. Případ tak zamíří ke krajskému soudu v Liberci. Křížek, který po celou dobu vinu popíral, ihned po vynesení verdiktu opustil jednací síň a výsledek soudu odmítl komentovat.

Má rád sex

„Mám rád sex, rád se seznamuji s ženami, ale setkával jsem se jen s ženami, které o to projevily zájem,“ řekl dříve v průběhu líčení Křížek.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Českolipský soud uznal policistu Petra Křížka vinným.

„Bylo bezpečně prokázáno, že se obžalovaný jako policista dopustil činů, které jsou mu kladeny za vinu v obžalobě,“ řekl při čtení rozsudku českolipský soudce Milan Vencl. Podle něj se všechny svědkyně shodly v tom, že byly kontaktovány jen na základě Křížkovy aktivity. „Ani jedna neuvedla, že by ona sama byla iniciátorkou setkání,“ řekl Vencl.

Uložený trest je výchovný.
státní zástupce

Státní zástupce Miloš Klátik při návrhu trestu hovořil dokonce o tom, že si Křížek z policejní služby udělal erotickou seznamku. Jako velmi závažný označil fakt, že obžalovaný jednal opakovaně, k činům se nepřiznal a svého chování nelituje, naopak se tím spíše chlubí.

„Uložený trest je výchovný,“ sdělil po ukončení jednání soudu spokojeně státní zástupce. Všechny svědkyně vesměs tvrdily, že jim Křížek při výslechu nabízel výhody z toho, když udělají to, co po nich chce. Dívky ve věku okolo dvaceti let kontaktoval za účelem sjednávání soukromých schůzek.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Českolipský soud uznal policistu Petra Křížka vinným.

„Asi desetkrát mi volal a psal sms zprávy. Bylo to hnusný,“ prohlásila mladá žena, kterou Křížek vyslýchal kvůli zatajení nalezeného telefonu. Charakter textových zpráv byl prý intimního rázu, Křížek ji měl žádat o orální sex. Obdobné nestandardní chování policisty popsala u soudu i další dívka, která hovořila o tom, že jí Křížek za intimní schůzku zajistí tzv. „třistasedmičku“, tedy podmíněné zastavení trestního stíhání. S další měl mít Křížek podle jeho vlastních slov po výslechu pohlavní styk, dívka to však důrazně popřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám