Hlavní obsah

Chlapec zemřel po zásahu proudem z trolejí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Patnáctiletý chlapec ve čtvrtek zemřel poté, co v blízkosti hlavního vlakového nádraží v Olomouci vylezl na střechu vagonu a dotkl se trolejí. Elektrickým proudem vážně popáleného chlapce na místě marně oživovali záchranáři.

Článek

"Chlapec se svou kamarádkou vlezl na odstavné koleji na vagón. Zřejmě zavrávoral a chytil se troleje, která jej těžce popálila. Dívka je v těžkém šoku," řekl Ivo Vykopal z olomoucké policie. Záchranáři mu již nemohli pomoci, i když se snažili tři čtvrtě hodiny. 

Podle mluvčího Drážní inspekce Zdeňka Neusara se tragédie stala kolem čtrnácté hodiny v nákladovém obvodu, proto osobní vlaková doprava není omezena. "Chlapec byl nalezen ve 14:20. Letos je to na drahách již pátý podobný případ. Poslední se stal 1. června ve Veselí nad Lužnicí, dvanáctiletý chlapec nehodu nepřežil," řekl Neusar.

V troleji, která zabila chlapce v Olomouci, je napětí 3000 voltů. "Kromě popálenin hrozí při takovém úrazu také rozklad krve," upozornil mluvčí. Loni se tímto způsobem zranilo za celý rok šest lidí, dva utrpěli smrtelná zranění.

Výběr článků

Načítám