Hlavní obsah

Chlapec v Ostravě ukradl kasičku s dary pro nemocné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krádež kasičky s penězi určenými pro mobilní hospic vyšetřuje ostravská policie. Kasičku ukradl z pultu prodejny v Ostravě-Mariánských Horách nezletilý chlapec, který byl na útěku z diagnostického ústavu a byl v celostátním pátrání. Policii se ho podařilo dopadnout.

Foto: Policie ČR

Kasička, ve které byly drobné finanční dary pro nevyléčitelně nemocné.

Článek

O případu informovala mluvčí policie Eva Michalíková. Krádež byla oznámena na tísňovou linku, policie okamžitě zmobilizovala hlídky, které se nacházely poblíž. „Policisté v ulici Muglinovská viděli čtyři mladíky, kteří odpovídali popisu. Už při samotné kontrole sdělili, že asi vědí, proč jsou kontrolováni. Jeden z nich se ke krádeži sám doznal,“ uvedla mluvčí.

Jak hlídce uvedl, odcizil kasičku, se kterou utekl, a následně se k němu přidali kamarádi, se kterými odjel tramvají. Mladý zloděj policistům přiznal, že kasičku na útěku odhodil.

„Mladík byl v celostátním pátrání z důvodu útěku z diagnostického ústavu pro mládež. Ještě téhož dne byl předán vychovatelkám,“ dodala mluvčí. V odcizené plastové schránce byly zhruba tři tisíce korun. Jednalo se o sbírku od nadační společnosti pro nevyléčitelně nemocné děti a dospělé osoby.

Příbuzní v Ostravě oživovali v koupelně 14letou dívku. Přiotrávila se oxidem uhelnatým

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám