Hlavní obsah

Chlapec, který vyletěl z kolotoče, je v kritickém stavu

Novinky, ČTK, Petra Konečná
Ivančice na Brněnsku

Tragické následky měla nedělní nehoda v Ivančicích na Brněnsku. Během poutě se z atrakce ve tvaru otáčející se lavice zřítil 15letý chlapec. Z incidentu vyvázl s těžkým zraněním. Jeho zdravotní stav je kritický.

Foto: Hazir Reka, Reuters

Chlapec, který spadl z pouťové atrakce, je v kritickém stavu. Ilustrační foto

Článek

Chlapec spadl z šestimetrové výšky na hlavu a na ruce. S těžkými zraněními byl ihned převezen do Fakultní nemocnice v Brně. Přestože uplynuly již dva dny od neštěstí, ošetřující lékaři chlapcův stav hodnotí jako kritický a netroufají si zatím dát žádné prognózy o případném dalším vývoji. [celá zpráva]

Policisté příčinu nehody vyšetřují. Nápomocný by jim měl být rovněž soudní expert pro oblast technického stavu pouťových atrakcí. Jeho posudek bude zřejmě klíčový.

Podle dosavadního vyšetřování měl majitel všechna předepsaná povolení k provozu atrakce v pořádku. Obsluha byla taktéž náležitě proškolena. 

Očití svědci vypověděli, že se údajně hochovi udělalo nevolno. Z křesla houpačky se začal naklánět a následně i sesouvat. Zařízení od té chvíle udělalo ještě nejméně tři otáčky, než se chlapec zřítil. Obsluha stroj zastavila až po pádu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám