Hlavní obsah

Chci se oběsit, oznámil mladík policistům. Do půl hodiny ho našli mrtvého

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Bezmocní si připadali plzeňští policisté, když se jim v pondělí ráno na tísňovou linku ozval devatenáctiletý mladík a oznámil, že se chystá oběsit. Přestože žádné bližší údaje neřekl, rozjela se velká pátrací akce. Po necelé půl hodině našel mladíka viset na stromě náhodný kolemjdoucí u rybníka Bolevák. Záchranáři už ho nedokázali oživit.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mezi osmou a půl devátou zavolal na linku 158, že chce skončit se životem a abychom si ho našli, že tam dlouho viset nechce. Konkrétní místo, kde je, ale neuvedl. Pouze se zmínil o tom, že má u sebe mobil, podle kterého jej můžeme vystopovat,“ uvedla policistka Jana Tomková.

Policisté se pak snažili telefon zaměřit a lokalizovat tak místo, kde se mladík nachází. „Asi za dvacet minut nám zavolal svědek, že našel u Boleváku oběšeného muže. Ukázalo se, že jde o dotyčného mladíka, který sebevraždou vyhrožoval,“ upřesnila Tomková.

Proč si mladík vzal život, zatím není jasné. „Měl u sebe dopis na rozloučenou, kde ale o motivu není zmínka,“ dodala Tomková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám