Hlavní obsah

Chatař zachránil uvězněného koně i jezdkyni

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLEŠNÁ

Dramaticky v pondělí skončila vyjížďka mladé jezdkyně a jejího tmavě hnědého koně v Olešné na Plzeňsku. Dívka vjela na ocelový můstek přes potok, aniž si všimla, že uprostřed je díra. Kůň se zčásti propadl a uvízl. Zároveň však dívku přimáčkl.

Foto: Martina Žáčková

Děti si v neděli ve Velkých Karlovicích mohou vyzkoušet, jak na golf, pod vedením zkušených instruktorů.

Článek

Podle zpravodaje Práva z místa se událost stala po 16. hodině. Dívčino zoufalé volání o pomoc zaslechl chatař, který má o sto metrů dál srub.

"Slyšel jsem hrozný křik. Vůbec jsem netušil, co se v této pustině může dít. Vyběhl jsem ven a na mostku jsem uviděl zmítajícího se koně a pod ním ležela dívka," popsal muž, který si nepřál být jmenovaný.

Chatař neváhal a snažil se mladou ženu i zvíře vyprostit. Pomocí několika větví koně nadlehčil a jezdkyni vytáhl ven ještě před příjezdem hasičů i zdravotníků. Zatímco lékaři dívku ošetřovali, věnoval se koni.

Otřesenému zvířeti se nakonec podařilo postavit se na nohy. Z odřených boků mu však teče krev, zranění má i na nohou. Dívka je na tom lépe. Patrně se vyhne nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám