Hlavní obsah

Cestu hořícímu autu zatarasil vůz dobrovolných hasičů

Právo, jr

Hořící automobily zaměstnaly v posledních několika dnech hasiče na Zlínsku. V jednom případě, když se automobil v plamenech dokonce nekoordinovaně rozjel ulicí ve Zlíně, museli mu cestu zatarasit vozidlem dobrovolných hasičů.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Článek

„V sobotu večer hořel osobní automobil Renault Megane v ulici Sadová ve Zlíně. Plameny hořícího automobilu ohrožovaly další blízko stojící zaparkované auto. Oheň se podařilo uhasit do devíti minut od příjezdu hasičů,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Roman Žemlička.

„Manželé, kteří autem jeli, hasičům sdělili, že když chtěli zaparkovat vozidlo, uviděli v zadní spodní části vozu probleskovat plamen. Po zastavení se snažili vznikající požár uhasit hasicím přístrojem. Ke zranění osob nedošlo, vyšetřovatel hasičů zjistil, že hořet začalo u výfuku,“ sdělil Žemlička.

Při požáru povolily brzdy

Dramatické okamžiky doprovázely zásah hasičů i ve čtvrtek večer, kde se hořící auto nekontrolovaně rozjelo Březnickou ulicí v blízkosti zimního stadiónu ve Zlíně.

„Osobní vůz Citroen C5 v plamenech se rozjel, protože mu povolily brzdy. Hasiči mu do cesty postavili vůz dobrovolných hasičů. Řidič nebyl zraněn, stál v blízkosti hořícího vozu,“ popsal Žemlička. Hasiči oheň zlikvidoval, po dobu jejich zásahu byla ulice oboustranně uzavřena.

„Řidič vyšetřovateli hasičů sdělil, že osobní automobil koupil před deseti dny. Když jel z práce, rozhodl se, že si udělá vyjížďku do místní části Kudlov a zpět. Při zpáteční cestě však ucítil zápach nafty a periferně na opěrné zdi u silnice uviděl probleskávat plameny. Proto vozidlo zastavil. Před zastavením z vozu odpadly hořící části,“ doplnil Žemlička.

Vyšetřovatel hasičů označil jako příčinu požáru závadu na filtru pevných částic. Škoda způsobená požárem byla určena v předběžné výši 145 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám