Hlavní obsah

Cestou ze Srbska do Belgie vyskočili dva běženci z kamionu na Olomoucku

Právo, mhr
Lutín

Dva běžence, pravděpodobně z Afghánistánu, zadrželi ve středu dopoledne policisté v Lutíně na Olomoucku. Doputovali sem v kamionu, který se tu v areálu jedné firmy zastavil cestou ze Srbska do Belgie. Běženci na sebe upozornili, když kamion opustili a snažili se utéci. Právo o tom ve čtvrtek informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Ve středu před jedenáctou hodinou dopoledne jsme přijali oznámení o útěku dvou osob, které vyskočily z ložné plochy nákladního vozidla v areálu firmy. Policisté na místo okamžitě vyrazili a za dvacet minut od oznámení obě osoby vypátrali. Jednalo se o dva muže bez dokladů, kteří uvedli, že jsou z Afganistánu a míří do západní Evropy,“ uvedl mluvčí.

Řidič (cizinec) nákladního vozidla podle něj uvedl, že jel ze Srbska do Belgie a v České republice pouze vykládal část zboží. „O běžencích v nákladovém prostoru nevěděl,“ konstatoval Hejtman.

Další osud obou běženců nyní řeší policie. Ta se snaží prověřit i totožnost obou mužů. „Vozidlo s utečenci vjelo na území ČR ze Slovenské republiky, kam nejspíš budou oba běženci vráceni na základě mezinárodní smlouvy,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám