Hlavní obsah

Cesta s vysvědčením skončila krvavou rvačkou

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TIŠNOV

Lékařské ošetření musel v pátek v poledne vyhledat 12letý chlapec, kterého v Tišnově na Brněnsku při cestě s vysvědčením napadli dva stejně staří školáci. Po konfliktu, ve kterém chlapec bránil 10letého kamaráda, musel napadený vyhledat lékařkou pomoc. Spolužáci jej zkopali a při pádu na zem si poranil v obličeji.

Foto: TVB Steyr
Článek

"Žák sedmé třídy šel domů společně s kamarádem, který navštěvuje pátý ročník základní školy. Při cestě je potkali další dva sedmáci, kteří se začali mladšímu z chlapců posmívat kvůli jeho zdravotnímu omezení. Jeho kamarád se ho zastal a stal se terčem útoku obou školáků, kteří ho povalili na zem a začali do něj kopat," sdělila mluvčí policie pro Brno - venkov Věra Uhrová.

Po ošetření v nemocnici byl chlapec propuštěný domů a oba útočníky policisté předali rodičům, kteří by jim měli vysvětlit, že se nemají posmívat slabším a nemají co kopat do někoho jiného, kterého v přesile srazí na zem. "Oba útočníky není možné trestně stíhat za výtržnictví, protože nedosáhli 15 let," dodala Uhrová.

Reklama

Výběr článků

Načítám