Hlavní obsah

Černí šerifové chystali loupež v Karlových Varech, policie jim to překazila

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Dva zaměstnance bezpečnostní agentury z Mariánských Lázní a jednoho cizince zatkli policisté z útvaru rychlého nasazení. Trojice chystala ozbrojené přepadení obchodu v Karlových Varech.

Článek

„Pachatelé se několik týdnů velmi pečlivě připravovali na loupežné přepadení majitele obchodu. K tomu si obstarali zbraně, kasry a převleky. Těsně před vlastním přepadením však karlovarští kriminalisté, spolu s policisty z elitních jednotek Útvaru rychlého nasazení a Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu jejich plány překazili,“ řekla mluvčí karlovarské policie Andrea Pomichalová s tím, že o jaký obchod se jednalo, nechce  policie z taktických důvodů zveřejňovat.

Podle ní dva muži ve věku 30 a 28 let z Mariánských Lázní přijeli na předem smluvené místo osobním vozidlem soukromé bezpečnostní služby, u níž oba pracují, a vyhlíželi třetího komplice, 31 letého cizince. „Pak se již měli přesunout společně přímo na místo přepadení. V tu chvíli však zakročili policisté. Při následné prohlídce vozidla byla zajištěna střelná zbraň, náboje do různých druhů zbraní, oblečení určené k maskování, lepicí páska, teleskopický obušek a kožené rukavice,“ dodala Pomichalová.

Všichni tři zločinci skončili ve vazbě. Policisté proti nim zahájili trestní stíhání pro zločin loupeže ve stadiu přípravy, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na 12 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám