Hlavní obsah

Černé pondělí na silnicích: Při nehodách zemřelo osm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pondělí se stalo zatím nejtragičtějším dnem roku na českých silnicích. Při dopravních nehodách zemřelo osm lidí. Nejzávažnější nehoda se stala na Kutnohorsku, kde odpoledne zemřeli dva lidé. Dosud bylo nejvíce sedm obětí z 18. března a také 31. července. V srpnu zatím zemřelo na silnicích celkem 32 lidí.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda na Kladensku

Článek

Tragický den začal již kolem čtvrté hodiny ranní na Šumpersku, kde bouralo auto s nákladním vozem. Řidič přejel do protisměru a srazil se s náklaďákem.

O dvě hodiny později vyjeli policisté na Kladensko k nehodě dvou aut. Opel vjel do protisměru, kde se střetl se škodovkou. Zemřel 27letý šofér opelu, dvě ženy ve škodě byly těžce zraněny. [celá zpráva]

Foto: HZS Plzeňského kraje

Na Rokycansku zemřel motorkář

Odpoledne se tragická statistika dále zvyšovala. Na Rokycansku nedal řidič auta pravděpodobně přednost motorkáři, se kterým se srazil. Motorkář utrpěl při nehodě smrtelná zranění, kterým na místě podlehl. Jeho dvaačtyřicetiletá spolujezdkyně byla se zraněním letecky transportována do nemocnice.

Umírali i chodci

K nejzávažnější nehodě vyjeli policisté kolem 17. hodiny. Řidič a spolujezdec zemřeli u obce Košice na Kutnohorsku poté, co jejich auto narazilo do stromu. Vyprostit je museli hasiči.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda autobusu na PlzeňskuVideo: Patrik Biskup, Právo

U Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku se odpoledne srazila dvě auta. Při nehodě zemřela žena, další dvě byly těžce zraněny.

Na silnicích ale umírali také chodci. Ve Vysokém Mýtě zemřela cyklistka po střetu s autem, v Hradci Králové pak muže přebíhal výpadovku a smetlo ho auto. [celá zpráva]

Foto: HZS Pardubického kraje

Ve Vysokém Mýtě zemřela cyklistka

Zatím nejvíce lidí zahynulo letos při nehodách v červenci, a to 61. Naopak v únoru bylo 31 obětí, letos dosud nejméně. Policisté také zaznamenali 73 dnů bez jediné smrtelné nehody.

Reklama

Výběr článků

Načítám