Hlavní obsah

Černák byl zatčen v autě policejního důstojníka

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Šéf slovenského podsvětí Mikuláš Černák, kterého 5. dubna zadržela speciální policejní zásahová jednotka na parkovišti benzinové čerpací stanice v Praze-východ Klíčanech, cestoval ve vozidle, které patří policejnímu důstojníkovi z kriminální služby karlovarského ředitelství policie. Záležitost prověřuje Inspekce ministra vnitra.

Foto: ilustrační foto HZS

Motorkáři jsou jedněmi z nejzranitelnějších účastníků silničního provozu

Článek

Šlo o modrý Volkswagen Golf s karlovarskou státní poznávací značkou, registrovaný jako soukromé vozidlo na policejního kapitána Milana H, šéfujícího jednu ze skupin kriminalistů. Mluvčí ministerstva vnitra Petr Vorlíček Právu potvrdil, že věc prověřuje Inspekce ministra vnitra. "Zatím nebylo prokázáno přímé propojení policisty a pana Černáka," řekl Vorlíček. Policista to vysvětluje tím, že vozidlo používá jeho syn, který je barmanem v jedné karlovarské restauraci. On měl golfa půjčit muži arabské národnosti přezdívaného Ali, který také Černáka ve voze doprovázel.

Policistův syn vypověděl, že ho Ali požádal o půjčení vozu. "Tvrdil mu, že jeho vůz má defekt na pneumatice a že potřebuje nutně auto," řekl zdroj obeznámený s případem. O Černákovi ale údajně neměl ani tušení. Stejně tak jeho otec. Ten se měl sám ozvat svým nadřízeným po televizí odvysílané reportáži o zatčení Černáka s tím, že na záběrech poznal Aliho, se kterým se znal, a také své auto.

Aliho protislužba

Podle dalšího zdroje Ali Černáka zřejmě ukrýval, aby tak splatil starý dluh. "V době, kdy jsme po Alim pátrali v souvislosti s jeho trestnou činností, ukrýval se na Slovensku v podsvětí. Ochrannou ruku nad ním držel pravděpodobně právě Černák," uvedl jeden z policejních pátračů, kteří tehdy Aliho hledali.

Šestatřicetiletý Černák byl loni v listopadu podmínečně propuštěn ze slovenského vězení, kde si odpykával osmi a půl letý trest za násilnou kriminalitu. Podle verdiktu bratislavského Nejvyššího soudu se musí do vězení vrátit, neboť byl na svobodu propuštěn předčasně. Černák je nyní ve vydávací vazbě a čeká, zda jej česká justice vydá na Slovensko.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám