Hlavní obsah

Čermákovou sebrala policie na ulici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Helenu Čermákovou, po které od středy pátrala policie, zadržela ve čtvrtek večer policejní hlídka v centru Kladna. Čermáková měla v pátek nastoupit do vězení k tříletému trestu za smrt své dcery Terezky.

Foto: Josef Zajíc

KOMICI s.r.o. v akci

Článek

Jak informovala Novinky.cz kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová, hlídka zadržela Čermákovou přímo v centru města, nedaleko policejní stanice. Převezena byla do cely na služebně.

Pátrání začalo ve středu

Policie vyhlásila ve středu odpoledne celostátní pátrání po Heleně Čermákové z Kladna. Dosud totiž nenastoupila do ruzyňské věznice v Praze, kde si má odpykat tříletý trest za smrt její pětileté dcery Tezery. Policisté se jí pokusili zadržet, nenašli ji ale ani v jejím bydlišti nebo v místních restauracích.

Policisté včera během dne objížděli kladenské byty, kde by se mohla zdržovat. Podle televize Nova však nebyla ani u své matky.

"Helenu už nikdo nenajde. Ta se dobře ukryla, vždyť po ní jde celá kriminálka. Kdepak, ta už se neobjeví," řekl ve čtvrtek otec Čermákové.

Zkusili tedy zajet k muži, u kterého Čermáková měla nějakou dobu bydlet. Ani tam neměli štěstí. Čermáková totiž měla tohoto muže okrást o 14 tisíc korun, doklady a klíče od bytu. Televizi se svěřil, že na ní podal trestní oznámení. Hrozí jí proto další obvinění i trest.

V jejím oblíbené hospodě v Kladně Kročehlavech o ní štamgasti také nic nevěděli. "Do vězení se jí nechtělo, často nám popisovala, že když bude chtít, tak jí nikdo nenajde," vyprávěli její kamarádi z hospody

V reportáži zazněla také výpověď známé Čermákové. Ta tvrdila, že pohřešovaná je v jiném stavu. To by znamenalo, že by se Čermáková vyhnula vězení nejméně do doby jednoho roku po porodu.

Obhájce s Čermákovou nemluvil

Čermáková dostala obsílku s výzvou k nástupu trestu už v pondělí. Protože se dosud nepřihlásila, kladenský soud podal včera odpoledne příkaz k jejímu dodání do vazby. Obhájce Čermákové Ladislav Šustr dříve uvedl, že s klientkou o nástupu do věznice nehovořil. Pokud by se na něj ale obrátila, je připraven ji říct, aby výzvy uposlechla.

"Pokud soud toto nařídí, tak je třeba takové nařízení respektovat," dodal.

Soud poslal Čermákovou do vězení za to, že nedbalostí zavinila smrt své dcery. Terezku předloni v létě v opilosti ve spánku zalehla, když se dívka za nejasných okolností předtím sama napila alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám