Hlavní obsah

Celníci pronásledovali zdrogovaného řidiče, ten naboural do policejního auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Celníci pronásledovali v Olomouckém kraji zdrogovaného řidiče se zákazem řízení. Nebezpečná situace skončila havárií ujíždějícího vozidla. Incident se obešel bez vážnějšího zranění. Řidiči hrozí až dva roky za mřížemi. Právo o tom informoval v úterý mluvčí celníků David Kubenz.

Foto: Policie ČR

Havarované auto, které pronásledovali celníci.

Článek

Hlídka podle něj prováděla běžnou kontrolní činnost poblíž Červené Vody.

V rámci pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu byla kontrola zaměřená na nelegální přepravu vybraných výrobků, jako jsou minerální oleje, líh či tabákové výrobky.

Krátce po desáté hodině večer hlídka pomocí majáků chtěla zastavit vozidlo. Řidič daného vozidla ovšem nerespektoval pokyn k zastavení a začal ujíždět.

Policie postřelila řidiče, který před ní prchal po D1 u Prahy

Krimi

Celníci proto zahájili pronásledování podezřelého vozidla, kontaktovali operační středisko a rovněž požádali o pomoc Policii ČR.

„Vozidlo ujíždělo směrem na Olšany a Bludov, kde se k pronásledování přidaly i hlídky policie. Během nebezpečné jízdy se řidič rozhodl pokračovat po cyklostezce vedoucí do Šumperka a následně se pokusil objet vozidlo policie, které přijíždělo z protisměru. Manévr se mu však nepodařilo zvládnout, a vozidlo tak narazilo do oplocené obory, policejního vozu a poté skončilo mimo komunikaci,“ konstatoval mluvčí.

Foto: Policie ČR

Havarované auto, které pronásledovali celníci.

„V autě se nacházel jednatřicetiletý řidič a tříčlenná posádka. Při havárii se zranila jedna spolucestující, která byla převezena do šumperské nemocnice,“ dodal Kubenz.

V rámci následných úkonů bylo zjištěno, že řidič nevlastní řidičské oprávnění, má soudem vyslovený zákaz řízení do roku 2033, a navíc je pod vlivem drog.

„Celková škoda byla předběžně odhadnuta na 50 tisíc korun, z toho 20 tisíc na mitsubishi, 15 tisíc na policejním voze a 15 tisíc na oplocení obory,“ doplnila policejní mluvčí Marie Šafářová.

Reklama

Výběr článků

Načítám