Hlavní obsah

Celníci našli další nelegální výrobnu cigaret

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Nelegální sklady a výrobny falešných cigaret nalezli v úterý západočeští celníci po ročním pátrání. Nyní zabavují desítky tun tabáku, původně určeného na vykuřování skleníků, ve dvou halách v centru Chebu, v zemědělské usedlosti na okraji Chebu a rodinném domě ve Františkových Lázních.

Foto: Jindřich Krisl
Článek

Při akci byl zatčen organizátor celé výroby a jeho dva spolupracovníci, všichni občané vietnamské národnosti žijící v Chebu a Aši.

V halách se z tabáku, deklarovaného při dovozu na vykuřování skleníků, zpracovával tabák ke kouření a vietnamští obchodníci z něj vyráběli nelegální cigarety. Kromě ohromných skladů tabáku zajistili celníci zatím 1,2 miliónu kusů cigaret, které již byly z části zabalené v krabičkách a kartonech.

Padělky cigaret byly opatřovány nejrůznějšími značkami vyráběných cigaret - Marlboro, Gauloises, West, LM, R1 a další. Dále se z tabáku vyráběla maloobchodní balení tabáku určeného ke kouření, který se objevuje v prodeji pod značkami Feral, Balda, Komodor, Atlas či Beta.

Reklama

Výběr článků

Načítám