Hlavní obsah

Čelní srážka dvou aut se seniory na Klatovsku, jeden nehodu nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlažov

Tragické následky má čtvrteční nehoda dvou automobilů, která se stala nedaleko Dlažova na Klatovsku. O život přišel 77letý řidič renaultu. Druhý, o šest let mladší šofér utrpěl středně těžká zranění a vrtulník ho transportoval do nemocnice.

Foto: ZZS Plzeňského kraje

Ilustrační foto

Článek

K neštěstí došlo na silnici druhé třídy poblíž Dlažova. „Sedmasedmdesátiletý řidič renaultu směřoval od Domažlic na Klatovy. Z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl se škodovkou, kterou šoféroval jednasedmdesátiletý muž,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Hasiči oba zraněné z vozů vyprostili, potvrdil mluvčí Petr Poncar. Záchranáři převzali laicky prováděnou resuscitaci u staršího muže, který byl zaklíněn v automobilu. „Po jeho vyproštění lékař vyhodnotil četná devastující zranění, jimž pacient na místě podlehl,“ sdělila za krajskou záchranku Mária Svobodová.

Doplnila, že druhý pacient utrpěl středně těžká zranění. „Při vědomí ho transportoval vrtulník na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ přiblížila.

Policisté nehodu stále šetří, případ si převzali kriminalisté. „Ti nařídí soudní pitvu zemřelého,“ řekla Brožová.

Všechny složky integrovaného záchranného systému vyjížděly ve čtvrtek odpoledne také na dálnici D5. Na sjezdu směrem na Sulkov zastavila řidička osobního automobilu a volala na tísňovou linku, protože její spolujezdec zkolaboval. Záchranáři 67letého muže oživovali, pacient i přes jejich snahu zemřel.

Při nehodě na Domažlicku zemřela bývalá záchranářka a její matka. Policie hledá svědky

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám