Hlavní obsah

Celní správa zasahuje v plzeňské Škodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Celní správa ve středu zasahuje v plzeňské Škodě. Zásah celníků potvrdila Novinkám mluvčí strojírenské společnosti Škoda Transportation. Na případ dohlíží pražské vrchní státní zastupitelství, jeho žalobci bližší informace nesdělili. Podle České televize se má kauza týkat podezření z daňových úniků.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mohu potvrdit, že provádíme úkony trestního řízení v Plzeňském kraji. S ohledem na počátek řízení nebudeme poskytovat žádné další informace,“ řekla Novinkám mluvčí Celní správy Martina Kaňková.

Vrchní státní zastupitelství v Praze zásah sice potvrdilo, ale nic víc nesdělilo.

„Státní zástupkyní je vykonáván dozor nad zachováním zákonnosti v přípravném řízení v trestní věci hospodářského charakteru. V předmětné trestní věci jsou Celní správou, která vede prověřování, prováděny úkony trestního řízení,“ uvedla státní zástupkyně Petra Ullrichová.

Zásah se týká strojírenské skupiny Škoda Transportation, která je nástupnickou společností historických Škodových závodů.

Obchodní vztahy z roku 2014

„Můžeme potvrdit, že v areálech společností patřících do skupiny Škoda Transportation zasahovaly složky Celní správy. Z informací, které zatím máme k dispozici, vyplývá, že řízení se týká některých obchodních vztahů společnosti uzavřených v roce 2014. Společnost s Celní správou spolupracuje,” sdělila Novinkám bez dalších podrobností mluvčí společnosti Lubomíra Černá.

Česká televize, která na razii upozornila, uvedla, že celníci zasahují kvůli podezření z daňových úniků kolem Škody Transportation.

Reklama

Výběr článků

Načítám