Hlavní obsah

Celní pracovnici stíhá inspekce kvůli odcizení věcí z kontejnerů

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Vyšetřovatelé z Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) obvinili ve středu pracovnici celní správy z Karlovarského kraje. Žena podle informací Práva až příliš detailně kontrolovala a prohlížela v celním prostoru kontejnery se zbožím přivezeným ze zahraničí do Česka. Část věcí totiž údajně odcizila a nechala si pro sebe. Mělo se tak prý dít na odloučeném pracovišti celní správy v Chebu.

Článek

"Vyšetřovatelka GIBS zahájila ve středu trestní stíhání příslušnice celní správy zařazené na celním úřadu pro Karlovarský kraj, a to pro přečin zneužití pravomoci úřední osoby, kterého se měla dopustit v souvislosti s plněním služebních úkolů," řekla k tomu Právu bez dalších podrobností mluvčí inspekce Radka Sandorová a doplnila, že ženu stíhají na svobodě.

Nikdo zatím nechce sdělit, jaké věci a zboží celní pracovnice odklonila z kontejnerů domů, jakou škodu tím mohla spedičním firmám způsobit a proč je vlastně obviněná nikoli z krádeže, nýbrž ze zneužití pravomoci. Její jednání jí však bude stát minimálně do skončení případného soudního líčení místo a navíc jí hrozí až pět let za mřížemi.

„Mohu potvrdit, že skutečně ve středu GIBS obvinila naši zaměstnankyni a nyní to řešíme. Dá se předpokládat, že bude postavena mimo službu. Ředitelka celního úřadu pro Karlovarský kraj mi potvrdila, že už na postavení dotyčné mimo službu pracují,“ řekl ve čtvrtek Právu mluvčí Generálního ředitelství cel Jiří Barták.

Reklama

Výběr článků

Načítám