Hlavní obsah

Část Prahy byla bez proudu, nejely ani tramvaje

Novinky, kub, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Část Prahy 6 a Prahy 7 byla v pondělí odpoledne necelou hodinu bez elektrické energie. Zastavily se také tramvaje a nefungovaly ani semafory. Dodávky proudu byly obnoveny kolem třetí hodiny odpoledne.

Prahu zasáhl výpadek prouduVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Měli jsme hlášeny výpadky proudu v polovině částí Prahy 6 a 7. Nešly například semafory. Na místo vyjeli dopravní policisté," sdělil Novinkám mluvčí policie Jan Daněk. Podle něj byl problém se světelnou signalizací například na frekventované Evropské třídě.

„Kvůli technické závadě na rozvodně v Holešovicích nešel proud v městských částech Prahy 6 a 7. Snažíme se obnovit dodávky z jiných směrů, proud by měl fungovat v řádech minut,“ dodal před třetí hodinou odpoledne mluvčí Pražské energetiky Petr Holubec.

Jakmile bude proud odběratelům obnoven, budou se technici zabývat opravou rozvodny.

Podle webových stránek dopravního podniku měly tramvaje problémy asi půl hodiny, především v oblastech Libně, Holešovic, Dejvic, Břevnova, Bílé Hory a centra metropole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám