Hlavní obsah

Bývalý voják půjde na 12 let do vězení

Novinky, Jiří Falout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TÁBOR

Na dvanáct let do vězení s ostrahou poslal v pondělí Senát Krajského soudu v Táboře bývalého vojáka z povolání Aleše Severu z Bechyně (23) za to, že loni v prosinci zastřelil po potyčce jednačtyřicetiletého muže z Dačic.

Foto: archiv

Irish Dew

Článek

Podle rozsudku Severa popíjel na diskotéce v Kulturním domě v Bechyni. Po čtvrté ráno se se svými kamarády dostal do konfliktu se skupinou mužů. "Obžalovaný byl krutě zbit, to ho zřejmě vedlo k tomu, že odešel ke svému bydlišti a z automobilu si vzal nelegálně drženou zbraň," konstatoval předseda Senátu Zdeněk Kučera.

Mezi tím se však obě skupiny alkoholem notně posilněných mužů znovu střetly. Když Severa uviděl skupinu mužů, která ho předtím napadla, začal je slovně začal provokovat, aby si s ním šli znovu vyřídit účty. Ze vzdálenosti dvaceti metrů proti nim vypálil pět ran z pistole, které měly podle soudce i výpovědi obžalovaného útočníky pouze zastrašit.

Jenže skupina mužů se nezalekla. "Obžalovaný potom vypálil dvě osudné rány. Jednu přímo proti muži, který těžkým zraněním na místě podlehl," konstatoval Kučera. Severa v pondělí v závěrečné řeči zopakoval, že střílel v sebeobraně a na místě se odvolal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám