Hlavní obsah

Bývalý radní Přerova přinutil podřízenou v tíživé situaci k sexu. Soud mu potvrdil podmínku

Přerov

Senát olomoucké pobočky Krajského soudu v Ostravě v úterý potvrdil roční podmínku se zkušební dobou tří let pro bývalého radního Přerova Marka Dostála (53), který byl potrestán za to, že na podzim 2017 dvakrát přiměl zaměstnankyni, ženu v tíživé finanční situaci, k orálnímu sexu. Poškozené musí také uhradit 50 tisíc korun jako nemajetkovou újmu.

Foto: Petr Marek, Právo

Marek Dostál u přerovského okresního soudu v roce 2019

Článek

„Trest je zcela zákonný, přiměřený a poměrně mírný, při spodní hranici zákonné sazby,“ uvedla soudkyně Michaela Burešová.

Dostál svou vinu po celou dobu popíral a tvrdil, že šlo o mstu ženy, která mu zpronevěřila peníze. Případem se Okresní soud v Přerově zabýval už od roku 2019, přičemž třikrát vynesl stejný verdikt.

Dostál, jemuž hrozily za sexuální nátlak až čtyři roky za mřížemi, však pokaždé podal odvolání. To poslední proti rozsudku z loňského září však krajský soud nyní zamítl jako nedůvodné.

Radním Přerova byl Dostál zvolen po předchozích komunálních volbách za ODS. Na funkci rezignoval v době, kdy už byla podána obžaloba. Následně vystoupil i z ODS. Zastupitelem zůstal. V posledních komunálních volbách opět kandidoval, byl lídrem nového hnutí Srdce Přerova, ale do zastupitelstva se nedostal.

Za přinucení zaměstnankyně k sexu dostal exradní Přerova podmínku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám