Hlavní obsah

Bývalý elitní policista podniká ve firmách Tomáše Pitra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý detektiv Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Luděk Žákovec se stal společníkem několika firem napojených na uprchlého podnikatele Tomáše Pitra. Ve společnostech navíc figuruje s pravomocně odsouzenými za daňové obchody nebo za korupci, informovala televize Nova.

Článek

Žákovec se k iinformacím Novy odmítl vyjádřit. Jednu z firem, ve které expolicista figuruje, už rok vyšetřuje policie, protože její dceřinná společnost si od ústecké Setuzy vypůjčila 80 miliónů korun a ve stanovené lhůtě je nevrátila.

Žákovec byl předloni nominován na medaili za zásluhy. Vloni kvůli vraždě Františka Mrázka vyšetřoval samotného Tomáše Pitra. Ten je stále na útěku před vězením za daňové podvody. Podle spekulací médií se skrývá v zahraničí.

Je na něho vydán tuzemský, evropský a mezinárodní zatykač. Pitr je spojován s potravinářskou firmou Setuza a je považován za jednoho z nejbohatších Čechů.

Spolu s jeho kolegou Dušanem Pakandlem Žákovce v minulosti prověřovala Inspekce ministra vnitra. Byli podezřelí z toho, že Pitrovi pomáhali.

Šetření ale bylo ukončeno s tím, že nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání. Na spojení některých policistů s organizovaným zločinem upozornila také Bezpečnostní informační služba ve své výroční zprávě za rok 2006.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám