Hlavní obsah

Byla to prostě hloupost, připustil muž pobodání. Že by chtěl vraždit, ale odmítl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratři Radovan (45) a Petr (54) Horváthovi stanuli v úterý před pražským městským soudem, kde čelí obžalobě z pokusu o vraždu na pražském Žižkově. Podle obžaloby opilí bratři pobodali jiného muže a z místa činu utekli, za což jim hrozí až osmnáct let vězení. Potyčku oba obžalovaní připustili, odmítli ale, že by chtěli muže zabít.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Oba bratři před soudem vypovídali víceméně podobně. Podle Petra to byl Radovan, kdo se s mužem začal hádat kvůli štěkotu jeho psů, které prý Radovana vytáčelo. Hádka přerostla ve fyzickou potyčku, ke které se posléze přidal i Petr. Padlo několik ran pěstí či facek, než Radovan vytáhl z kapsy dvaceticentimetrový zavírací nůž a minimálně pětkrát muže bodl do hrudníku. Podle obžaloby Petr Horváth poškozeného navíc ještě zezadu držel.

„Jsem vinen, že jsem ublížil na zdraví. Nechtěl jsem nikoho usmrtit. Byla to prostě hloupost,“ prohlásil Radovan Horváth. Podle svých slov má problémy s pamětí, v inkriminovaný den navíc s bratrem celkem dost pili. Konkrétně vypili tři čtvrtě lahve tuzemáku, Radovan si dal k tomu několik piv a spolu si ještě dali jointa marihuany.

Muže sedmkrát bodl do břicha, vyhodil ho z metra a jel dál. Sebeobrana, hájí se u soudu

Krimi

„Pamatuju si dvě tři bodnutí,“ vybavil si pouze Radovan Horváth. „Byla to prostě hloupost. Přiznávám svou vinu, takhle se to neřeší. Ale určitě jsem ho zabít nechtěl,“ zopakoval znovu Radovan. Na dotaz státní zástupkyně, proč měl u sebe nůž, odvětil, že na svačinu.

Petr Horváth u soudu prohlásil, že se cítí být vinen pouze výtržnictvím, jelikož připustil, že poškozenému vrazil dvakrát pěstí.

Poté co pobodaný muž padl v krvi na zem, oba obžalovaní z místa činu utekli. Později je dohnalo svědomí a šli se udat. „Říkali jsme si, že z toho asi bude průser, tak jsme se dohodli, že půjdem na policii,“ řekl Petr Horváth

Soud pokračuje výslechy znalců. Rozsudek by mohl padnout v polovině prosince.

Spolubydlícího ubodal v Praze nebozezem a dvěma noži. Odsedí si 11,5 roku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám