Hlavní obsah

Býci udupali svého ošetřovatele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TŘEBÍČ

V objektu velkokapacitního kravína Agrochema Studenec ve Valči na Třebíčsku našly v neděli ráno ošetřovatelky mrtvého kolegu. Jeho tělo leželo v ohradě býků, kteří ho nejspíš udupali. Přesnou příčinu však určí až soudní pitva.

Článek

"Posádka záchranné služby, která na místo dorazila už zraněnému muži nemohla pomoci, lékař konstatoval smrt," řekl ředitel krajských záchranářů Lukáš Kettner. Muž měl pohmožděniny a odřeniny, a to zejména v oblasti hrudníku. Nešlo vyloučit i vnitřní zranění. Vše nasvědčovalo tomu, že ho býci utlačili či podupali, popsal.

Podle místních obyvatel ošetřovatel pracoval u skotu asi 15 let, s chováním dobytka měl tedy zkušenosti. Tragédie se stala v ohradě u velkokapacitního kravína, kde se chovají i býci. V době čištění stájí se býci vypouštějí do venkovní ohrady. Ošetřovatelé kvůli porodům a ochraně slouží i v noci. Muž nastoupil do práce v sobotu kolem 20:00. Kdy a proč se tragédie stala, vyšetřuje policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám