Hlavní obsah

Bublan: Koláře nahradí zkušený čtyřicátník

PRAHA

Ministr vnitra František Bublan ve čtvrtek na stanici Radiožurnál mimo jiné uvedl, že odcházející policejní prezident Kolář vykonal ve funkci spoustu dobré práce. Na nového prezidenta má prý několik tipů, ale nechce uvádět jména. Měl by to být zkušený policista z generace dnešních čtyřicátníků.

Článek

"Mám několik tipů, potřebuji politickou podporu pro jejich jmenování," uvedl Bublan na otázku, kdo bude příštím policejním prezidentem. Ministr také naznačil, že u policie je silná generace čtyřicátníků, která tak trochu čeká na povýšení, je tedy z čeho vybírat.   

Ministr také řekl, že počet lidí, kteří byli potrestáni kvůli útěku Radovana Krejčíře, nemusí být konečný. "Můžeme najít i další pochybení, to bude předmětem dalšího šetření," uvedl Bublan.

Potrestání náměstka protikorupční služby Josefa Bečváře, jehož podřízení prý neposlechli jeho rozkaz, odůvodnil Bublan tím, že "měl dohlédnout na plnění úkolu". Připustil ale, že je jinak schopný policista a od policie neodejde. K dalším spekulacím o případu Krejčíř neuvedl nic konkrétního. "Slyšel jsem spoustu informací, nemám jistotu," řekl.

Bublan mluvil také o omylu, kdy speciální jednotka vtrhla do rodinného domu naprosto nevinných lidí a zničila jejich majetek. Původně policie např. nechtěla uhradit celou cenu rozbitých dveří, protože prý nebyly úplně nové. Bublan však nakonec rozhodl jinak. "Uhradíme to celé, nebudeme diskutovat," řekl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám