Hlavní obsah

Brzkovská farma ukrývala další desítky mrtvých prasat

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRZKOV

Uhynulých prasat na farmě v Brzkově na Jihlavsku bylo víc než dosud uváděných 237 kusů. Další torza těl v pátek našli kontroloři při prohlídce areálu. Právu to potvrdil tajemník jihlavského magistrátu Lubomír Dohnal.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Majitel farmy František Jekl odklízí těla uhynulých zvířat.

Článek

V pátek 6. června od rána probíhala likvidace 115 přeživších prasat. Musela však být utracena. Ze světa je sprovodily elektrické kleště v režii specializované pohotovostní čety z Brna.

Celé akci asistovali i zaměstnanci Krajské veterinární správy Jihlava a majitel chovu František Jekl. Do případu se vložila také hygiena. „Jímky na kejdu jsou plné, musí se zamezit potenciálnímu nebezpečí zasažení vodního zdroje,“ uvedl Lubomír Dohnal.

Při páteční akci našli experti v areálu vepřína další místo, kde ležela uhynulá prasata přikrytá slámou. Vzhledem ke stádiu rozkladu nebylo možné je přesně spočítat, odhadují se na desítky. V nejbližších hodinách by je měla odklidit těžká technika asanační firmy.

:. Farma na Jihlavsku skrývala stovky utýraných prasat

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám