Hlavní obsah

Brutální vrah prostitutky se v plzeňské cele podřezal

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Pětačtyřicetiletý Němec Thomas Pöschl měl příští týden předstoupit před soud jako obžalovaný z jedné z nejbrutálnějších vražd prostitutky. Rozsudek však už neuslyší. Mrtvého jej ve středu večer objevil dozorce na cele plzeňské věznice.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Vše nasvědčuje tomu, že obviněný muž spáchal sebevraždu. Měl řezná poranění na obou předloktích. Cizí zavinění jsme předběžně vyloučili, muž byl v cele sám,“ řekla Právu mluvčí věznice Jana Bartošová. Čím si smrtelné zranění cizinec přivodil, je předmětem dalšího vyšetřování, do kterého se zapojila i policie.

Pöschelovi hrozil doživotní trest za vraždu provedenou zvlášť surovým způsobem. Letos v květnu v nočním klubu na Folmavě u Domažlic devatenáctileté dívce těžce poranil genitálie a poté jí v bezvědomí popálil ve sprše horkou vodou téměř polovinu těla. Mladá Slovenka po sedmi hodinách zemřela v plzeňské nemocnici.

Muž podle obžaloby prostitutku nejprve několikrát udeřil do obličeje a poté jí zasouval značnou silou plastovou láhev do pochvy a konečníku. Následně ji odtáhl do sprchového koutu, kde na ni pustil vodu o teplotě přes 80 stupňů. Pod ní ji zanechal nahou v bezvědomí ležet.

Prostitutka podle policejních vyšetřovatelů odešla s mužem do pokoje, který měla v nočním podniku pronajatý. O necelé dvě hodiny později ji tam bez známek života našla jiná prostitutka. Šla se podívat, co se v pokoji děje, a cizinec ji také fyzicky napadl. Poté se pokusil utéct, ale zabránila mu v tom obsluha klubu.

Reklama

Výběr článků

Načítám