Hlavní obsah

Brněnský nezmar pod vlivem pervitinu se čtyřkolkou dojezdil

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nikdy neměl řidičák, přitom opakovaně jezdil ulicemi na čtyřkolkce bez přilby jakoby se nechumelilo. Jízdy za hranicí zákona, navíc pod vlivem pervitinu, ukončila 45letému muži policie v Brně. V minulosti také se čtyřkolkou boural, když přepadl přes řídítka. Policie mu po posledním prohřešku stroj odtáhla. V případě soudu mu hrozí až dvouletý trest vězení.

Šofér čtyřkolky jezdil v Brně na pervitinuVideo: Policie ČR

 
Článek

Podle všeho nenapravitelného řidiče zaznamenali policisté naposledy minulý týden ve středu. Podle mluvčího policie Petra Valy ho po několikáté v průběhu předchozích měsíců viděli, jak brázdil brněnskými ulicemi s neregistrovanou čtyřkolkou.

Česko, země pervitinu? Splašky prozradily oblíbenost drogy v ČR i příhraničí

Evropa

„Šofér bez helmy na hlavně, navíc jedoucí po chodníku, nemohl zůstat bez povšimnutí projíždějící hlídky. Že nakonec silniční kontrola pro hříšníka nedopadne vůbec dobře, již záhy všem napověděl pozitivní orientační test na drogy,” upřesnil mluvčí s tím, že test odhalil povzbuzující drogu pervitin.

Foto: Policie ČR

Řidič jezdil na čtyřkolce bez oprávnění, neměl přilbu a podle policie byl pod vlivem drog

Další prověřování ukázalo, že tentýž muž na stejném stroji před několika měsíci havaroval nedaleko místa kontroly. Tehdy byla podle Valy nad jeho síly noční vyjížďka, při které narazil do obrubníku a přeletěl přes řídítka. Rovněž tehdy měl v krvi pervitin.

Foto: Policie ČR

Šofér čtyřkolky jezdil v Brně na pervitinu

„Karambolem si vykoledoval několikaměsíční zákaz řízení, který nyní porušil. Muž, jenž nikdy nevlastnil řidičský průkaz, se stal podezřelým z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě uznání viny může být provinilec potrestán odnětím svobody až na dvě léta,” dodal Vala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám