Hlavní obsah

Brigádník usnul v kamionu mezi balíky. Řidič s ním odjel do Zlína

Nakládání balíčků do návěsu kamionu zmohlo v úterý devětadvacetiletého recidivistu natolik, že si během šichty vlezl na návěs a usnul. Řidič s kamionem mezitím odjel z Brna do Zlína. Tam řidič zjistil, že je na návěsu rozřezaná plachta a některé balíky jsou otevřené. Zavolal proto policii, která po příjezdu odhalila černého pasažéra, schovávajícího se za balíky.

Foto: Policie ČR

Černý pasažér se marně snažil schovávat za krabicemi

Článek

Muž se nejprve snažil policistům namluvit za vlasy přitaženou historku o tom, jak v Brně ještě s dalšími dvěma kumpány vlezl na návěs. Oba údajní pachatelé se prý jali otevírat různé krabice, ze kterých ukradli elektroniku, a v příhodné chvíli z návěsu vyskočili. „On sám údajně nic neukradl, proto neměl důvod utíkat,“ popsala policejní mluvčí Monika Kozumplíková a dodala, že kriminalisté mladíkovi neuvěřili.

Černý pasažér se nakonec přiznal. Před brigádou užil nespecifikovanou drogu a začal nakládat balíčky. To ho ale unavilo, tak si řekl, že si odpočine. Nestihl však před odjezdem kamionu vylézt, a tak se stal nedobrovolným pasažérem. Cestou rozřízl plachtu návěsu, aby zjistil, kde zhruba je. „V průběhu cesty bezdůvodně otevíral nožem jednotlivé balíčky,“ zmínila mluvčí.

Mladík má za sebou celkem osmiletý pobyt v různých věznicích po republice, naposledy se dostal na svobodu loni v září, teď o ni může za poškození cizí věci zase na další rok přijít.

Zloděj v Praze vykradl byt pokerového hráče

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám