Hlavní obsah

Bouřka na Slapech převrátila plachetnici a přerušila festival

Aktualizováno

Na přehradě Slapy se v sobotu při bouřce převrátila plachetnice se třemi lidmi. Všichni doplavali na břeh. V souvislosti s bouřkami zasahovali hasiči u desítek událostí, nejvíce na Praze-východ. Přerušen byl dočasně také festival Votvírák. V Královéhradeckém kraji měli hasiči desítky výjezdů.

Foto: HZS Středočeského kraje

Převrácená plachetnice na Slapech

Článek

„V tuto chvíli evidujeme asi 20 událostí v souvislostí s bouřkou. Jde především o popadané stromy, čerpání vody. Zasahovali jsme také na Slapech u převrácené lodi. Nemám ale informaci o tom, že by byl někdo zraněn,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel. Záchranáři na Slapech podle jejich mluvčí Petry Effenbergerové zasahovat nemuseli.

Počasí způsobuje problémy i jinde. V Milovicích na Nymbursku byl kolem 17:00 kvůli silnému větru a dešti přerušen festival Votvírák. Hudební produkce byla obnovena po 2,5 hodinách. Podle vyjádření organizátorů na Facebooku nevystoupila kapela Visací zámek.

Foto: HZS Středočeského kraje

Převrácená plachetnice na Slapech

Na trati z Prahy do Benešova byl v úseku Říčany - Senohraby kvůli výpadku zabezpečovacího zařízení ve stanici Strančice přerušen provoz vlaků.

Pro celý Středočeský kraj je od dnešních 15:00 do nedělních 6:00 v platnosti výstraha před silnými a velmi silnými bouřkami.

V Královéhradeckém kraji měli hasiči na pilno

Hasiči v Královéhradeckém kraji měli v sobotu vpodvečer kvůli bouřím se silným větrem několik desítek výjezdů. Zejména odstraňovali spadlé stromy a větve. Nejvíce bylo zasaženo Královéhradecko.

V Pardubickém kraji měli hasiči do deseti výjezdů k popadaným stromům. Kromě Královéhradecka bouřky zasáhly také Náchodsko, Rychnovsko a Trutnovsko. „Kromě výjezdů k popadaným stromům jsme měli i čerpání vody,” řekl operační důstojník hradeckých hasičů.

V Pardubickém kraji bouře se silným větrem zasáhla Pardubicko. Výjezdy tam hasiči měli k popadaným stromům. Například vyjížděli do Čeperky, na pardubické Bílé Předměstí, do Žáravic a Voleče.

Reklama

Výběr článků

Načítám