Hlavní obsah

Bojko: Informace o plánu vraždění ivermektinem máme od neznámé paní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdejší poslanec Marian Bojko v pondělí u Obvodního soudu pro Prahu 7 prohlásil, že informace o údajném plánu zdiskreditovaní ivermektinu pomocí vražd pacientů má Lubomír Volný od neznámé ženy, která znala jeho čísla kreditní karty a věděla, jak to vypadá u něj doma. „Pochopil jsem, že je něco špatně,“ uvedl Bojko. Volný čelí obžalobě z šíření poplašné zprávy.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Bývalí poslanci Lubomír Volný (vlevo) a Marian Bojko (archivní snímek)

Článek

Něco podobného tvrdil Volný už před měsícem při zahájení hlavního líčení. Bojko ono tvrzení v pondělí trochu upřesnil. Uvedl, že s Volným natáčeli v jeho ostravské kanceláři různá videa.

„Vysílali jsme spolu nějaké videozáznamy a zvali jsme si tam lidi, kteří s námi chtěli pohovořit,“ přiblížil Bojko. Jednoho dne přišla podle Bojka „neobjednaná“ paní.

„V kanceláři se nečekaně objevila paní a začala se bavit s Lubošem (Volným). Řekla, že se to opravdu může stát, že někdo bude poškozen, možná zabit ivermektinem,“ prohlásil Bojko.

„Ale když mu řekla poslední tři čísla jedné z jeho kreditních karet a řekla, že ví, jak to vypadá u něj v bytě a jakou má televizi, předala mu jeho žlutou sněmovní kartu, tak jsem si říkal, že asi něco bude špatně. A byl jsem přesvědčenej, že někdo byl i u mě, páč máme dvanáctiletého pejska a nechtěl chodit domů,“ dodal Bojko.

„Paní, asi 40letá bruneta, mikádo, v brýlích, docela hezká. Nebyla objednaná,“ doplnil.

Bojko uvedl, že spolu s Volným nejprve informaci považovali za dezinformaci, časem si prý ale uvědomili, že je to skutečně možné. Podle Bojka šlo o „akci větší moci“.

„Byl jsem přesvědčen, že to byla nějaká provokace, těch jsme zažili víceméně dost. Ale že věděla, jak to vypadá u něj (Volného) doma, znala číslo jeho kreditní karty, tak jsem pochopil, že je něco špatně. Že jsme v hledáčku policie nebo BISky,“ řekl Bojko.

Volný odmítl obžalobu z šíření poplašné zprávy kvůli ivermektinu

Krimi

Volný je obžalovaný z šíření poplašné zprávy kvůli svým loňským příspěvkům na Twitteru a Facebooku, kde zveřejnil například své tvrzení:

„Podle mých informací se připravuje plán na diskreditaci ivermektinu pomocí úmrtí, tedy vraždy několika pacientů, kteří jej budou užívat. Jste-li jako lékař, lékařka či zdravotník součástí tohoto plánu, NEDĚLEJTE TO!!! Ať už Vám vyhrožují čímkoliv!!! Nejste sám, nejste sama!!!“

Bývalý poslanec obžalobu odmítá, podle něj je jeho trestní stíhání důkazem „prorůstání zločinu do státní správy“. Podle Volného kampaň diskreditující ivermektin proběhla a stále probíhá.

„Média šířila poplašnou zprávu, když převzala bez důkazu zprávu o údajné mrtvici způsobené ivermektinem. Novináři se neptali nikdy těch lékařů, jestli mají důkazy. Vždycky tam bylo napsáno anonymně, nějaký pacient se otrávil. Za mě je to důkaz, že ta diskreditační kampaň proti ivermektinu skutečně proběhla,“ prohlásil Volný v pondělí.

Při minulém líčení se Volný mimo jiné nechal slyšet, že v ČR působí údajně jakási odnož globální mafie farmaceutických firem, která se snažila šíření ivermektinu zamezit.

Soud bude pokračovat za měsíc. Za šíření poplašné zprávy může Volný strávit až tři roky za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám