Hlavní obsah

Bleskový zásah přímo na silnici: Policie vytáhla z auta dvojici, která měla okrást seniorku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litomyšl

Čtvrt miliónu podle policie ukradla dvojice žen seniorce na Litomyšlsku poté, co se k ní vloudily pod záminkou, že potřebují vodu a na toaletu. Policie vypátrala jednu ženu z dvojice a spolu s dalším mužem ji zadržela na silnici ve Svitavách, když projížděli městem. Oba cizince soud poslal do vazby.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté zadrželi dvojici na silnici ve SvitaváchVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie oznámení o případu přijala na konci června s tím, že okradena byla 81letá seniorka. Měly se k ní vloudit dvě ženy, které si otevřely dům a zaklepaly jí na dveře od bytu. Seniorce tvrdily, že potřebují vodu a nutně na toaletu. Žena je pustila dovnitř.

„Obě pak seniorku průběžně zaměstnávaly a z domu jí nakonec odcizily přes 250 tisíc korun. My jsme na základě těchto informací rozjeli pátrání po totožnosti žen. Zároveň jsme se dozvěděli, že na místo měly přijet jako spolucestující v osobním automobilu, který zřejmě řídil muž,“ uvedl mluvčí policie Ondřej Zeman.

Druhou ženu ještě nemají

Kriminalisté se během vyšetřování také dozvěděli, že pachatelé ukradli obsluze čerpací stanice peněženku s kartami. To je přivedlo na stopu auta a jeho posádky. Identifikovali sedmatřicetiletou cizinku a 39letého cizince, které následně vystopovali minulý týden ve Svitavách v autě.

„Okamžitě jsme rozjeli akci, kdy na jejím konci skončily osoby z auta v poutech. V současné době čekají na verdikt soudu ve vazební věznici. V případě prokázání viny jim za přečiny krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí trest odnětí svobody až na 5 let,“ uzavřel Zeman.

Žena, která byla v bytě seniorky také, zatím zadržena nebyla a policisté po ní pátrají. Při zadržení byla v autě s dvojicí jiná žena, která však s případem podle policie nemá nic společného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám