Hlavní obsah

Blesk uhodil do motyky, se kterou pracovala žena na poli

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U velmi kuriózního případu zasahovali v pondělí moravskoslezští záchranáři. Na Frýdecko-Místecku ošetřovali ženu, do které při odpolední bouřce patrně nepřímo uhodil blesk. Nezasáhl totiž ji, nýbrž motyku, kterou právě držela v rukou a pracovala s ní na poli. Naštěstí žena vyvázla bez zranění.

Článek

„Když záchranáři přijeli na místo, byla žena při vědomí, nejevila žádné viditelné známky zranění. Lékař však nemohl vyloučit poškození oběhového systému působením blesku. Po vyšetření a ošetření ženy na místě události proto záchranáři předali pacientku do další péči frýdecko-místecké nemocnice,“ líčil neobvyklý případ mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Kvůli současnému téměř tropickému počasí zasahovali moravskoslezští záchranáři během pondělka u 286 případů, což je o 10 procent více než v normálních dnech. Kolapsů se objevilo přes 26 případů, podle mluvčího Humpla byla obdobná situace v kraji i během dnešního dne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám