Hlavní obsah

Blbečku, zasedli jste si na mě, nechte mě žít, urážel opilý řidič policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Hned dvakrát během pár dní přistihli policisté na Svitavsku řidiče, který pokaždé nadýchal alkohol. Muž nesl kontroly značně nelibě a policisty podezíral, že si na něj zasedli. Podle svých slov si připadal jako cvičený opičák, což také zdůraznil vulgarismy. Požití návykové látky přitom nijak nepopíral. Incident s šoférem zachytila policejní kamera.

Opilý řidič urážel policistyVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu z počátku července ve středu informovala mluvčí policie Iveta Kopecká. Hlídka 53letého řidiče zastavila při běžné silniční kontrole kolem poledne.

„Řidič byl od začátku velmi podrážděný a policistům neustále vyčítal, že ho vůbec zastavují. Jeho slovní projev pak během konverzace gradoval,“ popsala mluvčí.

„Nechte mě žít, mám také právo na život,“ obořil se šofér na policisty s tím, že ho měli stavět již o pár dní dříve a dělají to znovu. Policista muže upozornil, že to byla zřejmě jiná hlídka.

Přes cestu běžela kočka a já vjel do plotu, vysvětlil cyklista s 3,6 promile nehodu na Trutnovsku

Krimi

Jako hlavní kámen úrazu se ukázala zkouška na alkohol v dechu pomocí přístroje, do kterého je nutné po jistou dobu setrvale dýchnout. Řidiči to příliš nešlo a atmosféra houstla.

„Ale vždyť tady do toho foukám!“ rozčiloval se muž u jednoho ze zmařených pokusů.

„Říkám, že musíte foukat po dobu tónu. Ten přístroj je nějak vyrobený,“ vysvětloval policista.

„Já nejsem blbeček, mám doktorát z medicíny, ty… blbečku,“ vybočil z mezí slušnosti řidič.

O promile navíc

Test se nakonec vydařil a ještě okamžik předtím řidič, který sám nezapíral požití alkoholu před jízdou, tipoval 1,3 promile. „A už mi dejte pokoj. Jak opičák, že,“ popsal řidič na závěr své pocity.

S nadsázkou řečeno, měl štěstí, že si na svůj odhad nevsadil, přístroj totiž ukázal o promile víc. Úplně mimo v úsudku ale podle všeho nebyl, zřejmě mu totiž vytanula vzpomínka na předchozí kontrolu o dva dny dříve, kdy nadýchal právě oněch 1,3 promile.

Vypil jsem dva litry tvrdého, vysvětlil řidič BMW, který ujel od nehody na Zlínsku

Krimi

Policisté případ řeší jako ohrožení pod vlivem návykové látky. S ohledem na zmíněné dvě kontroly krátce po sobě, kdy při obou řidič nadýchal alkohol, policisté případ podle mluvčí konzultovali se státním zástupcem.

„Řidiče poučili, že pokud v tomto ohledu bude i nadále porušovat zákon a ohrožovat ostatní účastníky silničního provozu, bude mu na místě zabaveno vozidlo,“ dodala Kopecká s tím, že řidiči hrozí až rok vězení a zákaz řízení.

Foto: Policie ČR

Opilý řidič urážel policisty

Jsem na pohodu, tvrdila policii na Náchodsku opilá řidička s dětmi v autě

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám