Hlavní obsah

Bílý prášek v obálce vyděsil policisty

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVÍŘOV

Bílý prášek v obálce, kterou dostala od Knižního klubu Praha 35letá žena z Havířova-Šumbarku, v sobotu vyděsil místní policisty. "Na obvodním oddělení přišli s látkou do kontaktu dva policisté. Stěžovali si na dráždění očí, pokožky a sliznice. Příznaky odezněly asi po třech hodinách," uvedla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Foto: Vlasta Červenková

Jiří Liška, Stabilní nestabilita, 2014 - foto archív autora , zdroj UTB

Článek

Obálku nejprve otevřela její adresátka v kuchyni. "Při otevírání zásilky byly přítomny její tři děti. Nikdo z nich si na zdravotní potíže nestěžoval, přesto byli všichni převezeni na prohlídku do nemocnice," dodala mluvčí.

Podezřelou obálku i s práškem na policejní služebně zajistili hasiči a poté byla odeslána k expertíze do Státního ústavu jaderné, biologické a chemické obrany v Kamenné u Příbrami.

Zásilková služba se k výskytu podezřelého prášku zatím nevyjádřila. "V současné době je to u našeho právníka. Nic takového se nám ještě nestalo," řekla Diana Boumová z Knižního klubu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám