Hlavní obsah

Bezdomovec pozval ženu na oběd do restaurace, ta ho okradla o důchod

Karviná

Pozvání na oběd přišlo málem 88letého seniora z Karviné draho. Muž bez domova zaplatil oběd 63leté ženě, která se mu odvděčila tím, že ho obrala o 4000 korun. Naštěstí vše viděl pozorný host restaurace, kterému nebyla krádež lhostejná a oznámil to policii.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Senior si minulý týden vyrazil do restaurace v Karviné-Fryštátu. Všimla si ho podezřelá žena, která si k němu přisedla a vetřela se mu do přízně. Senior jí nakonec objednal oběd a pití, které zaplatil.

„Žena využila věku poškozeného a v nestřeženém okamžiku mu ze saka vytáhla peněženku, kterou stačila pod stolem prohlédnout a vzít si finanční hotovost okolo 4000 korun,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

Krádež viděl jiný host restaurace, který ji napomenul a vše oznámil na linku 158. Přistižená žena před policisty vše popírala, ti ji však následně usvědčili a ona se přiznala. Za krádež jí hrozí až dva roky.

Policisté během vyšetřování zjistili, že peníze měl senior z důchodu, který si byl vybrat. Šlo o muže bez domova, o kterého podle policie rodina nejeví zájem. Policisté proto jeho špatnou situaci konzultovali se sociálním odborem, který se muži pokusí zajistit ubytování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám