Hlavní obsah

Bezdomovce o výhru z automatů připravili postupně dva muži

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bezdomovce, který v pondělí brzy ráno vyhrál na automatech, při odchodu z herny oloupil mladý muž. Při přepadení mu sebral několik tisíc korun, o zbylých několik stovek pak muže bez domova připravil další lapka. O případu informovala mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Lupič donutil bezdomovce k vydání vyhraných penězVideo: Policie ČR

 
Článek

Při hře na výherních automatech vyhrál 49letý muž devět tisíc korun, se kterými se vydal po třetí hodině ranní ulicemi Prahy. Sledoval ho ale 24letý mladík, který využil příležitosti a v průchodu domu v Bozděchové ulici jej napadl a peníze mu odcizil.

„Oloupený žádal alespoň část peněz zpět. Mladík tak po bezdomovci hodil několik stokorun v momentě, kdy šel kolem neznámý muž tmavé pleti ve věku kolem padesáti let. Ten stokoruny odcizil a z místa odešel,“ popsala průběh loupeže Rösslerová.

Kriminalisté lupiče zadrželi během několika hodin a obvinili ho z trestného činu loupeže, za který mu hrozí až deset let vězení.

„Po starším muži tmavší pleti policisté dále pátrají a podezřívají ho z trestného činu krádeže, za což mu hrozí až dvouleté vězení. Pokud by ovšem policisté zjistili, že neznámý muž byl spolupachatel zadrženého, mohl by si rovněž vyslechnout obvinění z trestného činu loupeže,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám