Hlavní obsah

Bez pervitinu to na svobodě neuměli. Živnost bratrů skončila na cestě se zbožím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Přítrž výnosné živnosti učinili v minulém týdnu jihlavští kriminalisté. Rozvíjející se rodinný podnik totiž zásoboval narkomany v regionu pervitinem. Zadrženi byli dva bratři, v případě nepodmíněného odsouzení by ani jeden z nich nešel do neznámého prostředí.

Bez pervitinu to na svobodě neuměli. Živnost bratrského tandemu skončila na cestě se zbožímVideo: Policie ČR

 
Článek

„V sobotu 23. března zadrželi kriminalisté ve spolupráci se speciální jednotkou Dukovany oba podezřelé v Brtnici. Muži jeli ve večerních hodinách vozidlem Škoda Superb, mířili do Jihlavy a vezli si s sebou pervitin určený k prodeji,“ popsala akt, který dvojici překazil sen o spolehlivém výdělku, policejní mluvčí Jana Kroutilová. Zadržení skončili s pouty na rukou, v autě kriminalisté našli přes pět desítek gramů krystalické látky v sáčcích.

„Starší ze zadržených mužů je obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedl kriminalista Jakub Pivoňka. Druhý z mužů je podle něj stíhán za přečin.

Sourozenci ve věku 45 a 49 let přitom mohli tušit, že je budou mít specialisté na drogovou kriminalitu v hledáčku. Oba čerstvě obvinění totiž za sebou mají soudy i pobyt ve vězení. Mladší má v rejstříku opakované rozsudky za různorodou trestnou činnost, brány věznice opustil teprve na konci loňského roku. Starší, kterého z věznice kvůli drogové činnosti propustili loni v létě na podmínku, dostal „svobodu na zkoušku“ do roku 2029. Zamířil tak rovnou do vazby.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Starší z bratrů by mohl od soudu vyfasovat až desetiletý trest, mladšímu hrozí poloviční sazba.

Pervitin v kapsách prodávaných bund. Policie zasahovala u vietnamských stánků

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám