Hlavní obsah

Během silné bouřky se na Nymbursku narodila dvojčata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nymburk
Aktualizováno

Dvě zdravé holčičky porodila ve čtvrtek večer během silné bouřky žena na Nymbursku. Při překotném porodu pomáhali středočeští záchranáři, řekla Novinkám jejich mluvčí Petra Effenbergerová.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Záchranáři pomohli s porodem na Nymbursku. Ilustrační foto.

Článek

Záchranáři přijali tísňové volání v půl deváté večer s tím, že žena ve 27. týdnu začala doma rodit. Dispečerka na místo okamžitě vyslala posádku sanitky a mezitím pomáhala příbuzným s porodem. Než přijeli záchranáři, pomohl otec svým dětem na svět.

„Byly to dvě holčičky, kterým jsme zajistili tepelný komfort a ošetřili je. Ošetřena byla také jejich maminka,“ popsala Effenbergerová.

Jakmile byly děti i maminka připraveny k převozu, odvezla je sanitka do porodnice v pražském Podolí.

Příbuzný obou čerstvě narozených dětí uvedl, že záchranáři byli velmi vstřícní a profesionální. „Všem moc děkujeme za pomoc a moc si toho vážíme. Holčičky jsou Nikolka a Natálka,” napsal Novinkám.

Effenbergerová připomněla, že případů, kdy záchranáři pomáhají na svět dětem, příliš mnoho není. „Jsou to desítky případů,“ shrnula Effenbergerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám