Hlavní obsah

Batole v Chrudimi vypadlo z okna do řeky, zachránil ho statečný kolemjdoucí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim

Okolnosti dramatu, při kterém šlo o život dvouletému dítěti, vyšetřují kriminalisté v Chrudimi. Dítě vypadlo z okna v bytovém domě z šestimetrové výšky do řeky a topilo se. Zachránil ho statečný kolemjdoucí, který pro něj skočil z mostu z bezmála pěti metrů, přičemž vody v řece bylo po kolena.

Foto: Policie ČR

Muž skočil v Chrudimi do řeky a zachránil topící se dítě.

Článek

Dítě se topilo v pátek v řece Chrudimce. Policie o případu informovala na Twitteru.

„Náhodný kolemjdoucí s nasazením vlastního života skočil zhruba ze 4,5 metru do řeky a zachránil topící se zhruba dvouleté dítě. Kriminalisté na místě zjišťují, za jakých okolností se dítě do vody dostalo,“ uvedla policie.

Policisté později upřesnili, že dítě zřejmě v nestřežený okamžik vylezlo na parapet a vypadlo z okna bytového domu z výšky zhruba šesti metrů přímo do řeky. Pohlaví dítěte policie nesdělila.

Kolemjdoucí si ho všiml, když byl s vlastním dítětem krmit kachny. Zachránce podle policie projevil velkou odvahu.

Za opařenou holčičku omáčkou stíhají otce. Nechal ji bez dozoru

Krimi

„Byl to opravdu velmi odvážný zákrok. Most je v tom místě skoro pět metrů nad vodou a té je tam jen po kolena,“ citovala ČTK mluvčí policie Markétu Janovskou.

Na místě zasahovala rovněž záchranka, která dítě po tonutí odvezla do nemocnice.

Kriminalisté v případu zahájili trestní řízení, nesdělili ale ve vztahu k jakému paragrafu. Ve hře jsou ustanovení trestního zákoníku související s ponecháním dítěte bez dozoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám