Hlavní obsah

Úspory zachránila důvěřivému seniorovi z Olomouce banka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Jen díky všímavým bankovním úředníkům nepřišel pětasedmdesátiletý muž z Olomouce o 120 tisíc korun. Peníze se z něj snažili vymámit podvodníci, kteří mu nabízeli zakoupení akcií společnosti ČEZ. Novinky o tom v úterý informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie – ilustrační snímek

Článek

Seniora podle něj zaujala minulý týden na internetu nabídka na zhodnocení peněz zakoupením akcií ČEZ. Zavolal na telefonní číslo uvedené v inzerci, kde se mu představila žena a nabídla mu zakoupení čtyř akcií společnosti ČEZ za částku čtyři tisíce korun.

„Muž nepoznal, že se jedná o podvod, a podle pokynu si do počítače nainstaloval program pro vzdálený přístup AnyDesk. Poté převedl ze svého účtu čtyři tisíce korun za nákup zmíněných akcií,“ uvedl mluvčí.

Druhý den muže kontaktoval domnělý poradce s tím, aby zakoupil další akcie za 120 tisíc korun. Muž souhlasil, ale převod této částky už neproběhl. „V bance si všimli podezřelé transakce a platbu zablokovali. Až poté se muž dozvěděl, že se stal obětí podvodu a přišel „pouze“ o čtyři tisíce korun. Případem se zabýváme pro spáchání přečinu podvodu,“ doplnil policejní mluvčí.

„Radíme lidem, aby se nenechali zlákat reklamami slibujícími výhodnou investici. Bohužel je na internetu celá řada podvodných inzerátů a některé z nich zneužívají fotky známých osobností a celebrit,“ uzavřel Hejtman s tím, že lidé by měli být obezřetní.

S nikým nemluvte a peníze dejte do bitcoinmatu, vystrašili podvodníci seniorku v Brně. Poslali pro ni i taxík

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám