Hlavní obsah

Balkón s lidmi poslaly k zemi ztrouchnivělé trámy, někdo je překryl prkny

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Železná Ruda

Ztrouchnivělé nosné trámy byly příčinou loňské nehody v Železné Rudě, kde se na rekreačním objektu plzeňské krajské veterinární správy utrhl balkón se třemi ubytovanými. Ti po pádu z asi pětimetrové výšky skončili v nemocnici. Stav trámů nebyl vidět, někdo je překryl prkny, vyplývá to ze závěrů policejního vyšetřování.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kdo, kdy a proč provedl opláštění trámů se strážcům zákona zjistit nepodařilo. „Případ byl odložen,“ potvrdila v pondělí Právu šéfka klatovského státního zastupitelství Jiřina Vítovcová.

Budovu v roce 2007 částečně rekonstruovala stavební firma. Její zástupce tvrdí, že nosné trámy byly v době opravy v pořádku. Podle něj se na balkóně měnila podlaha a zábradlí. Zda byly také obloženy trámy, se už nepamatoval, ale nevyloučil to. Dokumentaci týkající se této opravy nepředložil s odůvodněním, že je již skartovaná.

Podle ředitele veterinární správy Václava Poláčka šlo o nešťastnou událost.

„Nic dopředu nesignalizovalo, že by s balkónem bylo něco v nepořádku. Navíc objekt prošel nedávno rekonstrukcí, takže by nás to ani nenapadlo. Já osobně jsem na něj také chodil. Důležité je, že se nikomu nic vážného nestalo, což byl svým způsobem zázrak,“ dodal Poláček.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám