Hlavní obsah

Bagr se převrátil do řeky Ostravice. Vyprošťování zabralo 2,5 hodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravice

Dvě a půl hodiny trvalo ve čtvrtek hasičům vyproštění převráceného bagru z řeky Ostravice na Frýdecko-Místecku. Bagrista, který prováděl práce u řeky, byl zraněn.

V Ostravici se převrátil bagr, vyprostit ho musely dvě těžké tatry a jeřáb. Video: HZS

 
Článek

Hasiči k nehodě v obci Ostravice vyrazili po osmé ráno. Bagrista již byl mimo kabinu a v péči záchranářů. Hasiči zjistili, že bagr se sesunul pod mostní pilíř, a jeho vyproštění tudíž nebylo možné jen převrácením na kola.

Pracovníci firmy zabránili úniku oleje do řeky, ve které již měli norné stěny. Hasiči museli nejprve odčerpat zbytek oleje a naftu. Následně povolali těžkou techniku včetně jeřábu na vyproštění.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, Bez zdroje

Havarovaný bagr

„Bagr se při nehodě sesunul pod pilíř, a nebylo ho tak možné postavit na kola pouhým převrácením zpět. Hasiči jej nejdříve museli popotáhnout mimo těleso pilíře a následně vyprostit přes kladku. K tomu využili jak navijáky obou tatrovek, tak automobilový jeřáb,“ uvedl mluvčí hasičů Jakub Kozák.

Vyproštění trvalo 2,5 hodiny a zásah pro hasiče skončil až v odpoledních hodinách. Bagr si převzal zástupce firmy.

Vyrazil na vltavíny s bagrem. Stroj utopil v bahně

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám