Hlavní obsah

Bachař v opilosti havaroval, přesto dostane odstupné

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA

Jeden z vrchních dozorců opavské věznice, který minulý týden v těžké opilosti způsobil dopravní nehodu, dostane místo okamžité výpovědi tři měsíční platy odstupného. O rozvázání pracovního poměru dohodou totiž požádal sám ještě předtím, než se o havárii dozvěděli jeho nadřízení.

Článek

Nehoda se stala minulý čtvrtek krátce před půlnocí v Opavě. Dozorce naboural se svým vozem přímo do zaparkované tatry. Náraz odhodil vůz s řidičem do protisměru, kde se přetočil a zůstal stát.

"Příčinou nehody byla podnapilost a nepřiměřená rychlost řidiče. V krvi měl 1,92 promile alkoholu," popsal mluvčí opavské policie René Černohorský.

Nadřízené podvedl

Zástupce ředitele věznice Miloš Májek potvrdil, že zaměstnanec, který má odslouženo už deset let, dostane tři měsíční platy navíc. "Naše věznice musí propustit sedm lidí. Zmíněný vrchní dozorce v této situaci v pondělí přišel a tvrdil nám, že si našel lukrativní zaměstnání a chce odejít. Samozřejmě jsme mu vyhověli a dohodu podepsali. O nehodě jsme pochopitelně v té době netušili," řekl Májek.

Jednáním bachaře, který dosud neměl téměř žádné problémy, se věznice cítí poškozena. "Z jeho strany to byl účelový krok a trošku podvod. Kdybychom věděli o tom, co se stalo, rozhodně bychom počkali až na zprávu policie a dohodu s ním tak rychle neuzavřeli. Informace od policistů ale zatím nemáme žádné, o té události víme jen z doslechu," dodal Májek.

Vyšetřování neskončilo

Mluvčí policie řekl, že vyšetřování nehody dosud probíhá. "Řidič není zatím podezřelý z žádného trestného činu, věc je nadále v šetření jako obyčejná dopravní nehoda," dodal Černohorský.

Reklama

Výběr článků

Načítám