Hlavní obsah

Autobus s lidmi na D1 proletěl k benzínce křovím, několik zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vražné
Aktualizováno

O velkém štěstí mohli hovořit cestující z linkového autobusu, který havaroval ve čtvrtek dopoledne u dálnice D1 na Novojičínsku. Podle dráhy, kterou zanechaly pneumatiky na trávě, autobus zřejmě poté, kdy cestou z dálnice porazil značku, letěl několik metrů vzduchem, načež projel ještě křovím.

Nehoda autobusu na NovojičínskuVideo: Aktu.cz

 
Článek

Nehoda se stala ráno krátce po 8. hodině na zhruba 318. kilometru dálnice D1 u obce Vražné na Novojičínsku.

Podle záběrů z místa incidentu se řidič autobusu s cestujícími dostal do problémů na odbočce k benzínové stanici.

Na D1 havaroval autobus, tři zranění

Krimi

Vozidlo zřejmě nejdřív vjelo na vyvýšený výběžek trávy u čerpací stanice, kde porazilo dopravní značení, následoval zhruba osmimetrový let, po kterém se kola zaryla do trávy, načež autobus ještě stihl projet křovím, za kterým se zastavil.

Foto: Aktu.cz

Autobus havaroval na odpočívadle u dálnice D1 na Novojičínsku.

Na místě zasahovala kromě hasičů a policie také záchranná služba, podle jejího mluvčího Lukáše Humpla ale zdravotníci nic vážného naštěstí řešit nemuseli a stačila péče posádky bez lékaře.

Příčinu a okolnosti nehody vyšetřuje policie, její mluvčí Zlatuše Viačková uvedla, že se nehoda stala ve směru na Ostravu a jednalo se o autobus mezinárodní dopravy.

Foto: Aktu.cz

Autobus vjel nakonec u D1 do křoví.

Za volantem podle ní seděl řidič (ročník 1960, podle informací Novinek cizinec), jehož podle předběžných závěrů vyšetřovatelů zmohla únava a vlivem nedostatečné pozornosti sjel u vjezdu k čerpací stanici na travnatý pás.

Řidič jel v Šumperku s přetíženým náklaďákem v žalostném stavu, sám byl zdrogovaný

Krimi

„Autobus pokračoval v jízdě a srazil svislou dopravní značku. O několik metrů dál se řidiči podařilo zastavit. V autobuse cestovalo 31 osob, z toho devět utrpělo zranění a byli převezeni do okolních nemocnic. Podle lékařů jejich zranění byla převážně lehčího rázu, řidič byl ošetřen na místě,” upřesnila mluvčí.

Foto: Aktu.cz

Nehoda autobusu na Novojičínsku

Policie případ podle Viačkové prověřuje ve vztahu k paragrafu o obecném ohrožení z nedbalosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám