Hlavní obsah

Auto srazilo a odhodilo v Karviné osmiletou dívku

– Karviná

Karvinští záchranáři zasahovali ve čtvrtek odpoledne u vážné dopravní nehody v Karviné. Projíždějící automobil zachytil a odhodil teprve osmiletou dívenku.

Článek

"Osmiletá dívenka byla v okamžiku příjezdu záchranářů v bezvědomí a bezdeší, první pomoc se jí snažili poskytnout svědkové události. Zasahující lékař zjistil, že došlo k mnohočetným poraněním, a to v oblasti hlavy, hrudníku a břicha," uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Posádka zraněnou zajistila krčním límcem, intubací dýchacích cest a zahájila umělou plicní ventilaci. Lékař provedl zavedení vstupu do kostní dřeně, kterým záchranáři začali podávat potřebné léky.

"Po naložení do sanitního vozu však došlo i k selhávání srdeční činnosti a posádka musela zahájit srdeční masáž, práci srdce se podařilo obnovit po pěti minutách," popsal dramatický stav dítěte Humpl.

Pro dítě přiletěl vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy. Letečtí záchranáři zajistili přepravu pacientky na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. V době předání byl stav holčičky kritický.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám