Hlavní obsah

Auto skončilo po střetu se srnou v příkopu. Policie na místě našla falešné peníze a zfetovaného řidiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Nezvyklé okolnosti mělo prověřování nehody na Náchodsku, kde mělo osobní auto skončit v příkopu po střetu se srnou. Policisté nakonec v autě našli padělané bankovky za více než půl milionu korun a plynovou zbraň. Ještě před tím jim šel naproti po silnici od nehody muž, který ale tvrdil, že neřídil.

Foto: Policie ČR

Padělky bankovek nalezené při nehodě v Náchodě

Článek

O nehodě v pátek informovala mluvčí policie Lucie Konečná. Kdy k ní došlo, policie nezmínila.

„Náchodští policisté byli přivolaní k dopravní nehodě, při které mělo údajně dojít blízko u hranic s Polskou republikou, ke střetu osobního vozidla Toyota se srnou. Hlídka cestou na místo nahlášené události potkala muže, který jim šel naproti,“ uvedla mluvčí.

Muž jim po svém popsal okolnosti střetu s tím, že auto skončilo v příkopu, načež se rozhodl vydat pro pomoc.

Foto: Policie ČR

Havarované auto, ve kterém policie našla padělky bankovek.

Mladík z Prahy platil za mobily z bazaru falešnými eury

Krimi

Pozitivní test na metamfetamin

„Nasedl do policejního auta a policisté jej odvezli zpět k nehodě s tím, že věc společně vyřeší. Na místě nehody se v tuto chvíli již nikdo jiný nenacházel. Policisté s mužem provedli test na alkohol, který měl negativní výsledek. Test na požití jiných omamných látek však vyšel pozitivní na drogu metamfetamin,“ sdělila Konečná.

Muž ale policistům tvrdil, že vozidlo neřídil, zároveň ale neřekl, kdo měl být šoférem. Rovněž se ukázalo, že auto bylo z půjčovny.

Ve voze pak policisté našli plynovou pistoli, hlavní překvapení však přišlo vzápětí - blízko auta bylo v hromadě listí 117 kusů padělaných pětitisícovek, další tři exempláře pak byly v autě pod sedadlem spolujezdce.

Méně zdařilá falza

„Celkem byly zajištěny padělané bankovky v celkové výši 600 tisíc korun. Tyto padělky byly odeslány do České národní banky (ČNB) s žádostí o jejich odborné posouzení,“ upřesnila mluvčí s tím, že se mělo jednat o falza se stupněm nebezpečnosti 4-, což znamená méně zdařilý.

ČNB rozlišuje pět stupňů nebezpečnosti, kdy první je velmi nebezpečný.

„Dalším prověřováním věci se policistům podařilo zjistit totožnost i druhého muže z vozidla. Oba byli následně obviněni z padělání a pozměnění peněz, za což jim hrozí až pět let vězení,“ dodala Konečná.

Foto: Policie ČR

Policie našla v autě také plynovou pistoli.

Muž poslal příbuznému do vazby padělky známek. Hrozí mu vězení

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám