Hlavní obsah

Auto se na Plzeňsku srazilo s kamionem se dřevem, jeden mrtvý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tragická dopravní nehoda se stala ve čtvrtek ráno na hlavním tahu z Plzně na Rakovník. Nedaleko odbočky na Horní Břízu vjelo auto pod kamion. Na místě zemřel 74letý řidič osobního vozu.

Tragická nehoda na severním PlzeňskuVideo: Ivan Blažek, Právo

 
Článek

K události došlo na silnici první třídy, zhruba půl kilometru od křižovatky na Horní Břízu. Všechny složky integrovaného záchranného systému sem vyjížděly před devátou hodinou. „Čtyřiasedmdesátiletý řidič vjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s nákladním vozidlem. To bylo naložené dřevem. Bohužel řidič osobního vozu utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ potvrdila policejní mluvčí Eva Červenková.

Doplnila, že 47letý šofér kamionu vyvázl bez zranění. „Dechová zkouška u něj alkohol neprokázala,“ doplnila.

Podle redaktora Práva je osobní auto značně zdevastované, kamion převážející dřevo skončil mimo vozovku. „Zajišťujeme místo nehody a likvidujeme drobnější únik pohonných hmot,“ sdělil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Komunikace zůstane kvůli vyšetřování události uzavřená zhruba do 12 hodin. Objízdná trasa pro řidiče osobních aut vede přes Horní Břízu. I přesto se v místě podle redaktora Práva tvoří kolony, a to převážně kamionů.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Tragická nehoda na severním Plzeňsku

Kamion na D8 se zničehonic převrátil do protisměru. Hrozivou nehodu zachytila kamera

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám