Hlavní obsah

Policie na Rakovnicku pronásledovala silničního piráta. Z auta vystoupil nezletilý chlapec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šedesát kilometrů urazil podle policie v neděli nezletilý řidič, který sebral auto rodičům a ujížděl policejní hlídce. Místy se řítil rychlostí až 180 km/h. Zastavila ho až nehoda, ze které vyvázl s lehkým zraněním.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Policie přijala v neděli před půlnocí oznámení o kličkující škodovce jedoucí po silnici I/16 ve směru na Slaný. Hlídka chtěla auto zastavit a provést kontrolu, jenže řidič začal ujíždět.

„Pronásledované vozidlo jelo místy rychlostí až 180 kilometrů v hodině a nebezpečně kličkovalo na vozovce. Po několika kilometrech sjelo na silnici druhé třídy a pokračovalo ve směru na obec Srbeč na Rakovnicku,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hromádko.

Po chvíli jízdy šofér narazil do stromu. Z auta k údivu policistů vylezl nezletilý chlapec, který se přiznal, že auto je jeho rodičů a cestuje v něm sám. Podle mluvčího urazil chlapec, jehož věk policie neuvedla, asi 60 kilometrů. Dům rodičů je na Litoměřicku.

„Chlapce převezli přivolaní záchranáři do kladenské nemocnice k preventivnímu vyšetření. Policisté o celé události vyrozuměli matku chlapce, která do té chvíle žila v domnění, že je její syn v dětském pokoji a spí,“ konstatoval mluvčí.

Pronásledovaný řidič najížděl na chodník, lidé uskakovali. Honičku v Praze zachytila kamera

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám