Hlavní obsah

Auto s prchajícím řidičem se roztočilo jako hračka. Policie ukázala PIT manévr v ostré akci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pronásledování řidiče v Praze 9 skončilo v neděli tzv. PIT manévrem, kdy policisté služebním autem narazí do ujíždějícího vozidla. Muž se zákazem řízení začal prchat poté, co ho chtěli zkontrolovat, a v šanci na úprk věřil i po zastavení auta, což mu ale nevyšlo. Vyšetřovatelé hledají svědky jeho divoké jízdy a hlavně šoféry, které při ní ohrozil.

Řidiče zastavil PIT manévr.Video: Policie ČR

 
Článek

„Prosíme všechny, které tento řidič v neděli 10. září půl hodiny po poledni svou nebezpečnou jízdou ohrozil, aby se neprodleně ozvali na linku 158,“ vyzvala ve středu policie na svém webu.

K výzvě připojili policisté videozáznam z palubních kamer policejních aut, na kterém je zblízka vidět manévr, při kterém se vozidlo naťuknutím roztočí tak, že se stane i vlivem rychlosti neovladatelným.

Vozidlo značky VW Golf černé barvy ujíždělo policistům poté, kdy ho chtěli dvacet minut po poledni zkontrolovat v Českobrodské ulici v Praze 9. Při pronásledování ohrožoval ostatní účastníky provozu a nic na něj neplatilo - ani varovný výstřel, ani zátaras.

Řidič v Praze se snažil ujet policistům. Zastavili ho PIT manévrem

Krimi

„V Netlukách vjel vysokou rychlostí na cyklostezku, kde svou riskantní a bezohlednou jízdou ohrozil několik cyklistů a chodců.  Pronásledování v obci Nedvězí ukončil až PIT manévr policistů z oddělení hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu,“ uvedla policie.

Devětatřicetiletý řidič se ještě snažil utéct, policisté ho ale zneškodnili zásahem paralyzujícího taseru. Ukázalo se, že má úředně zakázané řízení. Testu na alkohol i drogy se odmítl podrobit.

Policie případ řeší jako obecné ohrožení a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což pachateli hrozí až osmiletý trest vězení.

Foto: Policie ČR

Řidiče zastavil PIT manévr.

Zdrogovaného řidiče policisté na dálnici D5 zastavili „americkým“ způsobem

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám